Press release from Companies

Publicerat: 2011-06-13 13:43:54

Mähler International AB: Uttalande från de oberoende styrelseledamöterna i Mähler International AB (publ) med anledning av uppköpserbjudandet

Uttalande från de oberoende styrelseledamöterna i Mähler International AB (publ) med anledning av uppköpserbjudandet från engcon holding ab avseende aktierna i Mähler International AB.

Bakgrund engcon holding ab ("engcon") offentliggjorde den 6 maj 2011 ett offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i Mähler International (publ) ("Mähler") om 3,50 kronor per aktie ("Erbjudandet"). Styrelsens utvärdering Erbjudandet innebär en premie om 19,4 procent jämfört med stängningskursen på AktieTorget den 5 maj 2011, vilket är den sista handelsdagen före offentliggörandet av Erbjudandet, och en premie om 18,7 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen på AktieTorget under de sista 10 handelsdagarna före offentliggörandet av Erbjudandet. Styrelsen för Mähler International AB har anlitat Thenberg & Kinde Fondkommission AB ("Thenberg & Kinde") som oberoende finansiell rådgivare. Thenberg & Kinde kommer att lämna sin Fairness opinion senast två veckor innan accepttidensutgång. Motiv och skäl till styrelsens rekommendation Mähler International ABs styrelse har baserat sin rekommendation på att Erbjudandet är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i Mähler International AB. Styrelsen har dessutom fäst stort avseende vid att Engcon Holding AB redan innehar en betydande del av kapitalet och rösterna i Mähler International AB. Styrelsen vill härvid göra aktieägarna och i Mähler International AB uppmärksamma på att Erbjudandet, i enlighet med reglerna om budplikt, inte är villkorat av att någon lägsta anslutningsgrad uppnås, vilket innebär att Engcon Holding AB och kommer att förvärva de aktier som lämnas in i Erbjudandet, oavsett antal. Mot bakgrund av detta och den ovan redovisade ägarsituationen vill styrelsen framhålla att en ökning av Engcon Holding AB:s ägande sannolikt kommer att minska likviditeten i Mähler International ABs aktie. Styrelsen vill också framhålla att bolaget kommer att avnoteras från aktietorget för att spara kostnader, vilket negativt kan påverka möjligheten att handla med aktien, liksom priset på aktien. Styrelsens rekommendation Styrelsen för Mähler International AB rekommenderar därför enhälligt aktieägarna att, utifrån en samlad bedömning och med hänsyn taget till det ovanstående, acceptera budet. Varken Mähler International ABs styrelseledamoten Lars-Göran Stenberg (är styrelseledamot i Engcon Holding AB) och styrelseledamot Monica Engström (ägare och styrelseledamot i Engcon Holding AB) har deltagit i Mähler International ABs styrelses behandling av eller beslut i anledning av Erbjudandet. Anmälningsperioden för Erbjudandet förväntas löpa från och med den 9 juni 2011 till och med den 7 juli 2011. Detta uttalande ska i alla avseenden vara underkastat och tolkas i enlighet med svensk rätt. Tvist i anledning av detta uttalande ska exklusivt avgöras i svensk domstol. Styrelsen Bifogat finns hela styrelsens uttalande och Uppköpserbjudandet.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Mähler International AB