Publicerat: 2014-08-07 11:04:36

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Kopparberg Mineral AB: Lovisagruvan skall inom kort föra samtal med Kopparberg Mineral - fokus på utveckling

Lovisagruvan skall inom kort föra samtal med Kopparberg Mineral rörande Håkansboda. I övrigt skriver företaget att möjligheten att utveckla driften av Lovisagruvan och även eventuella ytterligare fynd i närheten skall prioriteras.

Håkansbodamineraliseringen med koppar, guld och kobolt ligger inom Lovisagruvans skyddsområde, vilket innebär mindre än en kilometer från gränsen för Lovisagruvans bearbetningskoncessionen. Det är dock inte Lovisagruvan som har undersökningstillstånd för området utan det är Kopparberg Mineral. Det bolaget sökte också bearbetningslicens för området men fick avslag från Bergsstaten. När beslutet överklagades valde också regeringen att avslå överklagandet. Innebörden av beslutet tolkar Lovisagruvan som om det endast är de själva som kan få bearbetningskoncession för Håkansboda.

Mineraliseringen består enligt Kopparberg Mineral av 600 kton indikerad malm och 1 485 kton antagen malm. Halterna är cirka 1,5 procent koppar och 0,4 gram per ton guld samt något silver och kobolt.

Läs mer om Kopparberg Mineral AB