Publicerat: 2024-02-12 08:10:39

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om WntResearch AB: Wntresearch går vidare med högsta utvärderade dosen av Foxy-5 i fas 2-studie

Forskningsbolaget Wntresearch meddelar att bolaget, efter en snabb patientrekrytering, har fastställt att den högsta utvärderade dosen (8 mg/kg) av läkemedelskandidaten Foxy-5 ska användas i nästa steg av proof of concept-studien NeoFox. Det framgår av ett pressmeddelande.

Wntresearch uppger att cirka 80 patienter med tjocktarmscancer kommer att behandlas i den andra delen av studien och att bolaget har planerat in en initial effektanalys mot slutet av året.

"Tidigare rapporterade ad hoc-observationer i patienter med tjocktarmscancer indikerar att bolagets läkemedelskandidat Foxy-5 har en tumörhämmande effekt redan efter tre veckors behandling", heter det i pressmeddelandet.

Styrelseordförande Christer Nordstedt uppger att de tidigare ad-hoc-observationer som de tagit del av är intressanta, trots att de är baserade på en mycket lägre dos av Foxy-5 än vad som varit möjligt att utvärdera i fas-2-studiens fortsättning.

"Nu ska vi använda högre doser och dessutom ge dem oftare, vilket innebär att patienterna kommer att behandlas med cirka sju gånger högre dos per vecka. Jag ser med spänning fram emot de kommande resultaten från studien", säger Christer Nordstedt.

Läs mer om WntResearch AB