Publicerat: 2024-03-14 14:44:06

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om EQL Pharma AB: EQL Pharma får marknadsgodkännande för Mellozzan i Storbritannien

Generikabolaget EQL Pharma har fått marknadsföringsgodkännande för produkten Mellozzan i Storbritannien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Produkten kommer att tillhandahållas för patienter av EQL:s licenspartner Medice Arzneimittel Pütter. Lansering väntas ske under det finansiella året 2024/25, med förbehåll för subventionsbeslut och tillverkningskapacitet.

Utöver Storbritannien har Medice ett pågående arbete med registreringar och efterföljande lanseringar i Finland och Schweiz. Under 2023 lanserade Medice Mellozzan i Danmark och Norge, och de förbereder sig nu för lansering i Tyskland och Österrike i närtid.

Förutom de länder som omfattas av Medice, är flera andra partners i olika stadier av registrering för Mellozzan i Frankrike, Italien, Nederländerna, Turkiet och Kazakstan uppger EQL Pharma. Bolaget har även ingått ett globalt licensavtal som omfattar ett hundratal länder med Adalvo för Mellozzan.

Mellozzan innehåller sömnhormonet melatonin och är indicerat för barn som har ADHD och lider av sömnsvårigheter, där så kallade sömnhygieniska åtgärder inte har hjälpt. Produkten är också indicerad för korttidsbehandling av jetlag hos vuxna.

Läs mer om EQL Pharma AB