Publicerat: 2024-03-21 16:05:26

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om AcuCort AB: Acucort får full finansiering genom optionslösen

Life science-bolaget Acucort har fått full finansiering genom optionslösen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Optionslösen tecknades till cirka 7,8 miljoner kronor genom nyttjandet av 19,6 miljoner teckningsoptioner från optionsinnehavare bland allmänheten som är utöver de tecknar som tidigare kommunicerats om 4,7 miljoner optioner från styrelse, ledning och Life Science Invest Fund.

"Det innebär att cirka 4,4 miljoner kronor, motsvarande 31 procent av antalet utestående teckningsoptioner, tilldelas garanterna genom en riktad nyemission av aktier till samma villkor som optionslösen. Styrelsen avser därför, i enlighet med tidigare kommunicerade ingångna garantiavtal, omgående besluta om en riktad nyemission till garantikonsortiet, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 4 maj 2023", skriver Acucort.

Styrelsen avser att omgående ta ett beslut om en riktad nyemission till garantikonsortiet som görs med stöd av det bemyndigande man fått vid årsstämman i fjol.

Acucort uppger att genom nyttjandet av teckningsoptionerna och den efterföljande riktade nyemissionen till garantikonsortiet innebär att bolaget tillförs 14,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Läs mer om AcuCort AB