Publicerat: 2024-04-09 14:25:23

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Beowulf Mining PLC: Beowulf Mining har ingen tidshorisont för utvärdering av alternativ - vd

Prospekteringsbolaget Beowulf Mining har inte satt någon tidslinje för hur länge bolaget kommer att se över sina strategiska alternativ för bolagets tillgångar, utan processen är ständig. Det uppger vd Ed Bowie för Finwire.

Under morgonen meddelade det brittisk-svenska prospekteringsbolaget att man slutfört processen med att konsolidera ägandet i Vardar, en process som blivit något försenad. Genom emissioner till minoriteten är nu Vardar ett helägt dotterbolag.

"Konsolideringen av ägandet ger oss full operativ kontroll och möjlighet att driva tillväxten i verksamheten, inklusive att granska möjligheter till förvärv, avyttringar, joint ventures och strategiska investeringar", uppgav Ed Bowie i morgonens pressmeddelande.

Beowulf Mining har i flera omgångar uppgett att man ser över strategiska alternativ. Vardar innehar och har lämnat in nya ansökningar för en portfölj av prospekteringslicenser inom ädel- och basmetaller samt litium.

"Bland de alternativ som övervägs finns avknoppning av tillgångar till aktieägare, även om tillgångarna uppenbarligen måste befinna sig i ett lämpligt avancerat skede så att de sedan kan självfinansieras", uppger han för Finwire.

Läs mer om Beowulf Mining PLC