Publicerat: 2024-04-11 12:46:35

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om PExA AB: Vd: Pexa försöker utvecklar affärsmodellen för mer förutsägbara intäkter - Impala Nordic

Medicinteknikbolaget Pexas vd Thomas Gustafsson har intervjuats av Impala Nordic och bland annat berört bolagets affärsmodell.

I intervjun säger Gustafsson att bolaget försöker utveckla affärsmodellen för att generera kontinuerliga och mer förutsägbara intäkter.

"Detta kan bland annat innebära en hyresmodell som gör att insteget för kunden blir enklare och att vi därmed kan korta ner ledtiden från att intresse väcks till beslut", säger Gustafsson.

"Vidare arbetar vi med att utveckla affären med målsättningen att ta en större del av värdekedjan där vi lägger stort fokus på att bygga upp kunskap runt biokemiska analysmetoder för att senare börja bygga referensdatabaser. Vi ser en stor potential att hitta en stor kundbas inom den stora och breda forskarmarknaden där resultaten skall tillgodogöras för att gå mot diagnostiska instrument med en ännu större potentiell marknad", säger Gustafsson.

Pexa ligger bakom ett instrument som samlar in prover från lungornas små luftvägar. Detta instrument säljs eller hyrs ut för närvarande beroende på kundernas önskemål.

Läs mer om PExA AB