Publicerat: 2015-04-17 12:03:33

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om DEFLAMO AB: Deflamos flamskyddsmedel Apyrum utvalt för tyskt forskningsprojekt

Deflamo, som utvecklar det miljövänliga flamskyddsmedlet Apyrum, har valts ut för att ingår i det tyska forskningsprojektet "Biogenic Flame Retardant". Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet är att utveckla ett innovativt, biobaserat flamskyddsmedel i en biofiberförstärkt härdplast som ska användas i formade produkter. Härdplasten är en biobaserad harts. Slutprodukten ska användas i applikationsområden med flamskyddskrav, i första hand inom elindustrin, men även inom byggindustri, fordonsteknik och för tillverkning av järnvägsfordon.

Projektet stöttas ekonomiskt av FNR, Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe, Tysklands central samordnade organisation för förnybara resurser. Forskningsprojektet har erhållit 360.000 euro av FNR.

Projektet leds av det tyska teknikinstitutet TSB, Transferstelle Bingen i ett nära samarbete med Fachhochschule Bingen - University of Applied Sciences i Bingen. TBS är specialiserade inom energieffektivitet, förnybar energi och hållbarhet.

"Vi är både glada och stolta över att vara en del av ett forskningsprojekt som involverar delar av Tysklands ledande expertis inom hållbarhet. Det speglar också det nuvarande skiftet vi ser på marknaden där allt fler företag och tillverkare väljer att fasa ut skadliga flamskyddsmedel, till förmån för alternativa teknologier som inte bara är högpresterande, utan också miljömässigt överlägsna. Många företag vill vara i frontlinjen och ersätta framförallt de halogenbaserade flamskyddsmedlen innan de bli förbjudna genom EU-lagstiftning", säger Fredrik Westin, teknisk chef på Deflamo i en kommentar.

Läs mer om DEFLAMO AB