Publicerat: 2022-11-07 08:13:00

Ourliving: Bryter mark i energisektorn - Mangold

Proptech-bolaget OurLiving (tidigare Compare-IT) avser förvärva solenenergi-bolaget Solarfuture i Sverige AB (Solarfuture). Bolaget grundades 2020 och omsatte cirka 5,1 miljoner kronor under 2021 med ett EBITDA om cirka 0,6 miljoner kronor. Solarfuture förväntas omsätta drygt 10 miljoner kronor 2022 med ett EBITDA om knappt 1 miljon kronor. Den initiala köpeskillingen är cirka 6 miljoner kronor. Mangold ser positivt på förvärvet då det förväntas öka intäkterna och förbättra lönsamheten. Samtidigt som det ligger i linje med bolagets strategi om att bli en helhetsleverantör till fastighetsbranschen.

OurLiving finansierar förvärvet 50 procent kontant och 50 procent genom en riktad emission. Mangold bedömer att OurLiving kommer behöva göra ytterligare kapitalanskaffning om 18 miljoner kronor innan bolaget bedöms bli lönsamt 2025. Bolaget hade vid utgången av det första halvåret en kassa om cirka 7,5 miljoner kronor och tillsammans med den riktade emissionen bedöms det räcka för att finansiera förvärvet av Solarfuture.

Mangold väljer att upprepa riktkursen om 2,00 kronor per aktie på 12 månaders sikt. Det innebär en uppsida om över 100 procent och rekommendationen är därför Köp. För att riktkursen ska förverkligas krävs det att OurLiving lyckas öka försäljningen, slutför förvärvet av Solarfuture samt tar tydliga steg mot lönsamhet.


Länk till analysen

Läs mer om OurLiving AB