Published: 10-03-17 13:22:00 This is a news article from the news agency Finwire Finwire. Disclaimer

Finwire about OptiFreeze: OptiFreeze vd Nick Kramer lämnar bolaget

Frysspecialisten OptiFreeze vd Nick Kramer har beslutat att lämna företaget av privata skäl. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

- Tyvärr blev min tid med Optifreeze alldeles för kort. Jag hade verkligen hoppats kunna vara med och implementera den strategi som jag var djupt involverad i att ta fram. Mitt stöd till bolaget kommer även fortsättningsvis att vara starkt och jag önskar Optifreeze all lycka i framtiden, säger Nick Kramer i pressmeddelandet.

Göran Hedbys fortsätter som arbetande styrelseordförande. OptiFreeze styrelse har startat processen med att finna en efterträdare till Nick Kramer. Alla aktiviteter uppges fortsätta i linje med den strategi som presenterades i juni av Nick Kramer.

OptiFreeze AB

Optifreeze har en patenterad teknik som möjliggör att smak, form och struktur hos grönsaker, frukt och bär kan säkerställas genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Tekniken öppnar för nya affärsmöjligheter för odlare och distributörer samt för företag inom kylteknik och livsmedelsproduktion runt om i världen. Förlängd hållbarhet leder till billigare transporter som i sin tur leder till positiva miljöeffekter, behovet av snabba flygtransporter reduceras. Optifreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Forskargruppens arbete har uppmärksammats på olika sätt och har bland annat erhållit stöd från EU.

Kalkstensvägen 16,
224 78 LUND
+46 738 – 145 215 http://www.optifreeze.se