Press release Published: 27-11-08 09:20

Bahnhof AB: Bahnhofs bästa månad - någonsin!

Under 2008 ökade Bahnhof sin omsättning med drygt 50 procent jämfört med året innan, från 85 till en prognos på mer än 125 miljoner kronor för helåret.

Om man bara jämför november månad är tillväxtökningen 70 procent. Med faktureringar på drygt 15 miljoner kronor under november innebär det att perioden är Bahnhofs bästa sedan företaget grundades. För 2009 siktar Bahnhof på en omsättning på 200 miljoner kronor med en bibehållen vinstmarginal på 5 procent efter skatt. Någon avmattning märks inte. - Det är snarast tvärtom. Vi har växt stegvis och hela tiden varit oerhört kostnadsmedvetna. När vi nu förklarar vårt nya fibernät, Bahnhof Carrier Network, driftklart är det med marknadens minsta kostnadsmassa under uppbyggnadsfasen. Vi sitter helt enkelt inte fast med de enorma investeringar våra konkurrenter har i bagaget, säger Jon Karlung, vd på Bahnhof. Det ger i sin tur en mycket god prisbild på Bahnhofs tjänster, och när företag söker mer kostnadseffektiva lösningar är svaret ofta just Bahnhof. - Vi märker dessutom av en helt ny typ av förfrågningar, där allt större företag efterfrågar allt mer avancerade och bandbreddskrävande lösningar. Med vårt nya fibernät är det en typ av tjänster vi nu kan leverera. Vi har vunnit flera sådana storkunders förtroende under det gångna kvartalet, säger Jon Karlung. Under året har Bahnhofs nya datacenter Pionen tagits i drift. Med tusentals nya serverplatser innebär det en helt ny servicenivå för företagets kunder. Invigningen innebar uppmärksamhet över hela världen, med bland annat en artikel i den amerikanska upplagan av Popular Science med drygt 7 miljoner läsare. Pionen är i sin tur hjärtat i Bahnhofs fibernät som täcker stora delar av Norden, med ett hundratal anslutna städer bara i Sverige. Där finns också Bahnhof som stadsnätsleverantörer, med i många fall egna distributionsfibernät. Det innebär en unik möjlighet för alla innehållsleverantörer, eftersom Bahnhof tack vare infrastruktursatsningarna kan garantera servicenivåer från en eller flera spridningspunkter ända till kundernas vardagsrum. - Och det som sagt utan stora investeringskostnader. Vi har växt organiskt och går med stadig vinst i alla delar av vår verksamhet, säger Jon Karlung.

Document

Bahnhof AB

"Bahnhof erbjuder internet- och telefonitjänster till privatpersoner och företag, samt är en ledande aktör inom hosting (serverdrift med totalansvar) och co-location i serverhallar. Vid grundandet 1994 var Bahnhof den första fristående ISP:n (Internet Service Provider) i Sverige. Bahnhofs erkänt kraftfulla stamnät ansluter direkt till de största europeiska internetknutpunkterna i Amsterdam, London och Paris."

Box 7702,
103 95 STOCKHOLM
010-510 00 00 http://www.bahnhof.se