Published: 20-12-17 15:15 This is a news article from the news agency Finwire Disclaimer

Finwire about OptiFreeze:

Frysspecialisten OptiFreeze utser Eda Demir till vd med tillträde den 1 januari 2018. Hon har arbetat på OptiFreeze sedan starten 2014 och är för närvarande chef för produktutvecklingen på bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Jag är glad och känner mig otroligt motiverad för att nu ta vid som vd för OptiFreeze. Jag har varit del av företaget sedan starten och har arbetat med produkt- och metodutveckling, uppskalning, kundrelationer och kommersialisering av vår produkt. I min nya roll kommer jag att leda företaget mot full kommersialisering och möta de tydliga mål som vi har satt. Vi kommer även att utveckla nya applikationsområden och att rikta oss mot nya marknader", kommenterar Eda Demir.

Katarzyna Dymek blir ny utvecklingschef efter Eda Demir. Hon har varit med företaget sedan starten och är en av forskarna bakom OptiFreezes koncept. Göran Hedbys kommer att återgå till sin roll som styrelseordförande och finnas tillgänglig som rådgivare till Eda i hennes nya position.

OptiFreeze AB

Optifreeze har en patenterad teknik som möjliggör att smak, form och struktur hos grönsaker, frukt och bär kan säkerställas genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Tekniken öppnar för nya affärsmöjligheter för odlare och distributörer samt för företag inom kylteknik och livsmedelsproduktion runt om i världen. Förlängd hållbarhet leder till billigare transporter som i sin tur leder till positiva miljöeffekter, behovet av snabba flygtransporter reduceras. Optifreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Forskargruppens arbete har uppmärksammats på olika sätt och har bland annat erhållit stöd från EU.

Kalkstensvägen 16,
224 78 LUND
+46 738 – 145 215 http://www.optifreeze.se