Published: 14-03-18 08:48 This is a news article from the news agency Finwire Disclaimer

Finwire about NextCell:

Stamcellsbolaget Nextcell Pharma får in Nordic Tech House som investerare i samband med ett tvåårigt samarbetsavtal. Genom avtalet kommer Nordic Tech House att ansvara för Nextcell Pharmas digitala närvaro, bland annat genom att Isabella Löwengrip i sin roll som influencer och entreprenör ska bidra med ökad medvetenhet om stamceller och familjesparande av stamceller. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Jag ser det som ett privilegium att arbeta tillsammans med Sveriges ledande stamcellsbolag och använda mina kanaler för att informera kvinnor om möjligheten att spara sitt barns stamceller från födelsen”, säger Isabella Löwengrip, medgrundare och delägare in Nordic Tech House.

Nordic Tech House kommer att tilldelas aktier för 2 miljoner kronor i Nextcell Pharma, vilket kommer att ske halvårsvis i efterskott till genomsnittsvärderingen av slutkursen för aktien under de 10 börsdagarna före den 13 mars 2018.

Genom en lock-up klausul förbinder sig Nordic Tech House att inte avyttra aktierna under avtalstiden.

NextCell Pharma AB

NextCells affärsidé är att utveckla och kommersialisera stamcellsprodukter i första hand för behandling av autoimmun diabetes och som immunosuppression vid njurtransplantation. Utöver detta erbjuds i bifirman Cellaviva blivande föräldrar att ta tillvara på sitt nyfödda barns stamceller för barnets och familjens eventuella framtida medicinska behov.

Karolinska Institutet Science Park, Hälsovägen 7,
141 57 HUDDINGE
+46 (0)8 735 20 10 http://www.nextcellpharma.com