Publicerat: 2017-12-07 15:53:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Finwire. Disclaimer

Finwire om Sleepo: Sleepo slog försäljningsrekord i november med stöd av Black Friday

E-handelsbolaget Sleepo ökade sin försäljning kraftigt under bolagets Black Friday-erbjudande som varande mellan onsdagen den 22 november till söndagen den 26 november. Orderantalet steg med 159 procent jämfört med motsvarande period i fjol och försäljningen ökade samtidigt med 138 procent. Antalet besökare steg med 47 procent jämfört med samma period i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Konverteringsgraden, antalet besökare på hemsidan som omvandlades till betalande kunder, ökade med 68 procent med motsvarande period i fjol.

"Black Friday satte utan tvivel sin prägel på november månad som blev en rekordmånad för Sleepo med en försäljning som uppgick till 9,6 miljoner kronor, vilket är Sleepos bästa månad hittills sett till försäljning", skriver bolaget.

"Trots ett enormt mediabrus under Black Friday och en stor konkurrens om kundernas uppmärksamhet lyckades Sleepo attrahera kunder i en imponerande omfattning, vilket vi är mycket stolta över. Med Black Friday inleddes även julhandeln och det är tydligt att e-handeln snabbt vinner mark gentemot de fysiska butikerna där allt fler väljer att handla enkelt och bekvämt på nätet istället för att trängas i butikerna", säger Philip Nickolsten, vd för Sleepo.

Sleepo AB

"Sleepos affärsidé är att sälja möbler och heminredning på nätet till attraktiva kundvillkor såsom fri frakt, fri retur, öppet köp och prisgaranti."

Markvardsgatan 9,
113 53 STOCKHOLM
46 (0)70-543 53 60 http://www.sleepo.se