Publicerat: 2018-03-15 17:14:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Everysport: Nya intäkter lyfter Everysport Media, neutralt råd - SvD Börsplus

Sportmediebolaget Everysport Media hade en vild kursutveckling efter gårdagens affär med
affiliatebolaget Game Lounge som fick aktien att rusa med som mest över 100 procent innan aktien föll tillbaka och slutade 30 procent upp.

"Även det tror vi dock kan vara i överkant. Men affären visar att det finns ett värde i bolagets engagerade läsare - frågan är bara hur man ska locka fram det", skriver SvD Börsplus i en analys på torsdagen.

Everysport Media kan sägas bestå av tre delar idag: sportsajter, resultatinsamling och speltips. Två satsningar är affiliateverksamhet och sportspel. Kontentan av det hela är att Everysport riktar sig allt tydligare mot just spelbolagen som viktiga annonsköpare.

"Väger man samman det positiva med det negativa och tar hänsyn till obesvarade frågor är vi ändå mer positiva till Everysport som bolag efter den nya affären, som bör ge ett tillskott till intäkterna och hjälpa bolaget mot lönsamhet", skriver Börsplus.

"Mycket kan hända som förändrar bilden men så som läget ser ut i dag tycker vi aktiekursen ganska väl prisar in den resultatförbättring vi skissar på. Vi stannar med en neutral inställning till aktien", skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien.

Everysport Media Group AB

"Everysport Media Group (ESMG) är en svensk mediakoncern djupt rotad inom sport och spel. Vår strategi utgår från två huvudkomponenter: Content och Media. Inom Content är ESMG en ledande leverantör av resultatdata, speltips och sportnyheter. Kunder är allt från ledande spelbolag världen över, till svenska mediahus, idrottsförbund och slutkonsumenter. Två miljoner besökare interagerar varje vecka med ESMGs produktportfölj inom Media. Ledande digitala sajter som SvenskaFans, EliteProspects, FotbollDirekt, HockeySverige, Everysport, Travtjänsten, Sporttjänsten med flera ryms inom detta område."

Box 3619,
103 59 STOCKHOLM
08 518 010 00 http://www.esmg.se