Publicerat: 2018-03-28 08:06:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Insplorion: Insplorion presenterar positiva resultat rörande serieproduktion av nanosensorer

Life science-bolaget Insplorions studieprojekt i samarbete med RISE Acreo, ”Miniatyrisering av ett nanosensorsystem för batterier”, verifierar att det är möjligt att bygga mycket billiga fiberoptiska sensorsystem som möter kraven för NPS-batterisensorn. Det uppger Göteborgsföretaget i ett pressmeddelande.

”De viktigaste slutsatserna från projektet är att vi fått bekräftat och tydliggjort att vi kan använda volymkomponenter som möjliggör ett konkurrenskraftigt tillverkningspris och hur det kommer skala vid tillverkning i större volymer. Vi kan idag bygga billiga sensorsystem för en första serie riktad mot batterier för nischade applikationer. Men det krävs viss teknisk utveckling och verifiering för att bygga de sensorsystem som kan nå den breda marknaden,” säger Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion, i ett pressmeddelande.

Insplorion kommer att fortsätta utvecklingen i samarbete med RISE Acreo samt industriella aktörer.

Insplorion AB

"Insplorion AB är ett svenskt företag som utvecklar och säljer den egna teknologin NanoPlasmonic Sensing som på ett helt nytt sätt ser vad som händer i ytskikt på nanonivå. Teknologin säljs som färdiga mätinstrument till forskare i hela världen som nu får möjlighet att undersöka molekylära förändringar i realtid inom sina vitt skilda forskningsområden som Life Science och Clean Tech. Teknologin utvecklas även till unika sensorsystem för industriell övervakning och interaktiva slutprodukter som exempelvis statusmätning hos fordonsbatterier och gasövervakning."

Sahlgrenska Science Park, Medicinaregatan 8A,
413 90 GÖTEBORG
+46 (0)31 3802695 http://www.insplorion.com