Publicerat: 2018-04-09 12:53:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om AcouSort: SvD Börsplus ser dubblingspotential i AcouSort och läge att delta i nyemissionen

Bioteknikbolaget AcouSort AcouSort har sedan noteringen på Aktietorget bjudit på en utmärkt kursresa. Bolaget genomför nu en nyemission på 22,5 miljoner kronor som bedöms räcka för att ta AcouSort till lönsamhet.

"Vi står fast vid vår tidigare bedömning att AcouSort är ett av de bättre förhoppningsbolagen. Det finns inga skäl att sälja mitt i nyemissionen. Snarare brukar det ofta vara ett bra köptillfälle", skriver SvD Börsplus i en analys daterad den 9 april.

AcouSorts expertis är akustofores som möjliggör ett sätt att särskilja partiklar i vätska med hjälp av ultraljud. Partiklar reagerar olika på ljud beroende på fysikaliska egenskaper och kan på så sätt separeras. Detta kan åstadkommas för celler, blodkroppar och bakterier.

AcouSort har tre produkter. AcouTrap och AcouWash är forskningsinstrument och den tredje produkten är en OEM-modul för plasmaseparation inom klinisk diagnostik.

Börsplus ser i ett optimistiskt scenario att bolaget når en omsättning på 20 miljoner kronor 2019 och ett resultat på break even. Med en värdering på tio gånger försäljningen kan ett tänkbart börsvärde hamna på 200 miljoner kronor, vilket är 90 procent högre än aktuellt börsvärde efter nyemissionen.

"Vi gillar fortfarande AcouSort och ser en dubblingspotential i aktien. Det är tillräckligt för att det ska vara värt för den riskbenägne att ta en närmare titt på bolaget och befintliga aktieägare att delta i nyemissionen", skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien.

AcouSort AB

AcouSort AB är ett teknologiföretag inriktat mot medtech/biotech, baserat i Lund. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi kring akustofores, som är en ny och innovativ metod att separera, anrika och rengöra biologiska celler och andra partiklar för bioanalys, med hjälp av ultraljud. Bolagets initiala affärsidé är att utveckla vetenskapliga instrument baserade på akustofores för bioanalytisk forskning. Bolaget har dessutom ett antal utvecklingssamarbeten med ledande life science företag och har som vision att bli en ledande leverantör av OEM-produkter baserade på akustofores avsedda för hantering av celler och partiklar inom kliniska tillämpningsområden exempelvis cancer och sepsis (blodförgiftning).

Medicon Village,
221 88 LUND
+45 2045 0854 http://www.acousort.com