Publicerat: 2018-04-13 08:25:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Insplorion: Insplorion säljer en Acoulvte-modul till italienskt universitet

Life science-bolaget Insplorion säljer en Acoulyte-modul till professor Marletta vid universitetet i Catania i Italien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Professor Giovanni Marletta och hans forskargrupp vid Institutionen för kemi vid Università degli Studi di Catania, arbetar inom områdena funktionella bioytor, biosensorer och stimuli-responsiva ultratunna filmer. Forskargruppen är en av de tidiga användarna av både QCM-D och NPS-tekniken. Gruppen har nu införskaffat Acoulyte-modulen för att fullt ut kunna kombinera dessa teknologier och stärka universitetets forskningskapacitet.

Acoulyte-modulen förvärvas som ett komplement till befintliga QCM-D- och NPS-system i Marletta-gruppens laboratorium och har ett ordervärde på omkring 100 000 kronor.

"Professor Marletta och hans grupp har redan visat användbarheten av vårt XNano-instrument inom biologiska tillämpningar och vi är mycket glada att han nu fortsätter detta arbete med de extra möjligheter som Acoulyte ger. En stark referenskund blev just starkare", kommenterar Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion.

Insplorion AB

"Insplorion AB är ett svenskt företag som utvecklar och säljer den egna teknologin NanoPlasmonic Sensing som på ett helt nytt sätt ser vad som händer i ytskikt på nanonivå. Teknologin säljs som färdiga mätinstrument till forskare i hela världen som nu får möjlighet att undersöka molekylära förändringar i realtid inom sina vitt skilda forskningsområden som Life Science och Clean Tech. Teknologin utvecklas även till unika sensorsystem för industriell övervakning och interaktiva slutprodukter som exempelvis statusmätning hos fordonsbatterier och gasövervakning."

Sahlgrenska Science Park, Medicinaregatan 8A,
413 90 GÖTEBORG
+46 (0)31 3802695 http://www.insplorion.com