Publicerat: 2018-05-11 10:39:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Enrad: Enrad välkomnar Naturvårdsverkets avslag på SKVP:s ansökan om undantag från f-gasförordningen

Energilösningsbolaget Enrad anser att Naturvårdsverkets beslut att ge avslag på Svenska kyl- och värmepumpföreningens ansökan om undantag från f-gasförordningen var korrekt.
Det skriver bolaget i en kommentar.

Föreningen ansåg att branschen inte haft möjlighet ställa om i linje med förordningen och ansökte därför om ett undantag. Naturvårdsverket menade att föreningens ansökan saknar tillräcklig grund.

"Branschen har haft flera år på sig att ställa om och ska vi nå miljömålen är det nödvändigt att f-gaserna fasas ut. Tekniken för f-gasfria energilösningar finns redan, det är Enrad ett bevis på. Samtidigt är det givetvis viktigt att marknaden kan tillfredsställa konsumenternas behov av värmepumpar och då räcker det inte med att mindre aktörer som vi har tekniken på plats. Nu måste verkligen branschen sätta fart på den tekniska utvecklingen så att vi inte får brist på värmepumpar", säger vd Andreas Bäckäng.

Enrad AB

Enrads affärsidé är att utveckla, tillverka och sälja miljövänliga energilösningar samt installation. Energilösningarna är fokuserade på applikationer inom fyra segment, butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter.

Verkstadsgatan 10,
504 62 BORÅS
+46 (0) 33 297550