Publicerat: 2018-05-15 08:28:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Everysport: Everysport Media expanderar sin verksamhet till Nordamerika

Sportmediebolaget Everysport Media expanderar sin verksamhet till Nordamerika där en lokal organisation kommer att vara på plats efter sommaren. Det framgår av ett pressmeddelande.

En viktig del av expansionen till USA och Kanada är den utveckling som skett för hockeysajten Eliteprospects, som i Nordamerika växte med 35 procent under 2017. Till sommaren lanseras en premiumtjänst av Eliteprospects, där USA och Kanada blir nyckelmarknader. Under hösten ska även en ny internationell hockeysajt lanseras med nära koppling till Eliteprospects.

- Eliteprospects är idag världens största hockeydatabas och nya produkter som lanseras kring varumärket blir viktiga pusselbitar i vår etablering i USA och Kanada. Vi ser stora möjligheter i USA och Peter Sibner kommer ansluta från Sverige och bygga vidare på vår redan starka position inom hockey i Nordamerika samt stärka försäljningen mot nya kunder i regionen, säger Everysport Medias vd Hannes Andersson inför bolagets årsstämma som hålls under tisdagen.

- Vi har redan idag ett nära samarbete med NHL och andra strategiska partners i Nordamerika. En lokal organisation gör det nu också möjligt att etablera nya mediekanaler, få bättre utväxling av de många affärsmöjligheter som finns kring varumärket och det sänder också ett starkt budskap till våra partners i Nordamerika, säger Peter Sibner, idag affärsområdeschef för Media på Everysport Media.

Everysport Media Group AB

"Everysport Media Group (ESMG) är en svensk mediakoncern djupt rotad inom sport och spel. Vår strategi utgår från två huvudkomponenter: Content och Media. Inom Content är ESMG en ledande leverantör av resultatdata, speltips och sportnyheter. Kunder är allt från ledande spelbolag världen över, till svenska mediahus, idrottsförbund och slutkonsumenter. Två miljoner besökare interagerar varje vecka med ESMGs produktportfölj inom Media. Ledande digitala sajter som SvenskaFans, EliteProspects, FotbollDirekt, HockeySverige, Everysport, Travtjänsten, Sporttjänsten med flera ryms inom detta område."

Box 3619,
103 59 STOCKHOLM
08 518 010 00