Publicerat: 2018-05-29 08:10:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Insplorion: Insplorion får 1,7 miljoner kronor i finansiering från Vinnova för utveckling av fiberoptisk sensorplattform

Life science-bolaget Insplorion meddelar att Vinnova finansierar bolagets utveckling av den en fiberoptisk sensorplattform med 1,7 miljoner kronor. Den totala budgeten för projektet är 3,2 miljoner kronor och huvudpartner är RISE Acreo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under våren har framgångsrika resultat från förstudien presenterats.

"Vi är väldigt glada att fortsätta samarbetet med RISE Acreo kring våra sensorers elektronikdesign för volymproduktion inom Smartare Elektroniksystem-programmet. Det kompletterar våra utvecklingsprojekt som vi för närvarande arbetar med både batteri- och luftkvalitetssensorer och banar väg för snabbare uppskalning. Projektet är också viktigt för utvecklingen av fiberoptikbaserad NPS i allmänhet och stärker hela vår sensorplattform”, säger Insplorions vd Patrik Dahlqvist.

Insplorion AB

"Insplorion AB är ett svenskt företag som utvecklar och säljer den egna teknologin NanoPlasmonic Sensing som på ett helt nytt sätt ser vad som händer i ytskikt på nanonivå. Teknologin säljs som färdiga mätinstrument till forskare i hela världen som nu får möjlighet att undersöka molekylära förändringar i realtid inom sina vitt skilda forskningsområden som Life Science och Clean Tech. Teknologin utvecklas även till unika sensorsystem för industriell övervakning och interaktiva slutprodukter som exempelvis statusmätning hos fordonsbatterier och gasövervakning."

Sahlgrenska Science Park, Medicinaregatan 8A,
413 90 GÖTEBORG
+46 (0)31 3802695 http://www.insplorion.com