Publicerat: 2018-05-30 18:11:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Storytel: Storytel siktar på att etablera så hög marknadsandel som möjligt - ordförande

Ljudboksspecialisten Storytel siktar på att etablera en så hög marknadsandel som möjligt i de marknader där man är etablerad för att ha en så bra position som möjligt när det väl kommer konkurrens. Det säger Storytels ordförande Rustan Panday i samband med en investerarträff hos Avanza. Han uppger också att lönsamheten blir högre om företaget även har eget innehåll.

Panday uppger vidare att företaget står starkt i flera länder i och med att man äger just rättigheter och eget innehåll. Han pekar på Nederländerna som exempel där har man trott att Amazon skall lansera sin tjänst vilket e-handelsjätten ännu inte gjort.

Han pekar också på e-boksmarknaden som en intressant framtida marknad där den svenska marknaden idag inte har någon konkurrens, jämfört med exempelvis USA där e-boksområdet är klart större och mer etablerat.

Storytel AB

Storytelkoncernen består av två delar, Streaming och Print Publishing. Inom affärsområdet Streaming erbjuds en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker under varumärkena Storytel och Mofibo, i dagsläget i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Nederländerna, Polen, Ryssland, Spanien, Indien, Förenade Arabemiraten och Turkiet. I affärsområdet Streaming ingår även ljudboks- och e-boksutgivning som framförallt bedrivs i förlaget Storyside men även under varumärken som Storytel Original, Storytel Dox och Storytel Brief. Inom affärsområdet Print Publishing bedrivs verksamhet i bokförlagen Norstedts, Storytel Publishing och danska förlaget People´s Press, utgivning sker dessutom under varumärkena Rabén & Sjögren och B.Wahlströms. I affärsområdet Print Publishing ingår även Norstedts Kartor.

Box 24167,
104 51 STOCKHOLM
+46 (0)702-61 61 36 http://www.storytel.se