Publicerat: 2018-06-01 15:39:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om AlphaHelix: Alphahelix tecknar distributions- och utvecklingsavtal med kinesiska Allinova

Life science-bolaget Alphahelix har slutit ett distributions- och utvecklingsavtal med Allinova, Kina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Allinova uppges vara ett relativt nystartat bolag som erhållit stöd från kinesiska staten för utveckling av en plattform för HPV genotypning. En modifierad Rob ingår som en viktig del i plattformen, som av Allinova avses att säljas på världsmarknaden.

"Professor Qing Dong Ling, som är grundare av Allinova, är ett aktat namn inom HPV typning i världen. Allinova har redan installerat RFID i Rob och testat funktionen. Avtalet innefattar kostnader för utveckling samt rättigheter till försäljning", säger Mikael Havsjö, AlphaHelix Technologies, i pressmeddelande.

AlphaHelix Molecular Diagnostics AB

AlphaHelix Molecular Diagnostics AB är moderbolag till de helägda bolagen Techtum Lab AB och AlphaHelix Technologies AB. I moderbolaget finns bolagets patenterade teknologi avseende Superkonvektion™ ; som möjliggör identifiering av virus och bakterier snabbare och känsligare än annan teknologi på marknaden. Den operativa rörelsen ligger i huvudsak i dotterbolagen. Techtum Lab är sedan 40 år en etablerad distributör i Sverige och Norden. Man säljer utrustning för PCR/QPCR/dPCR/NGS samt vätskehantering/biobankslagring med tillhörande förbrukningsmaterial. Techtum har också en världsledande metod för snabb, känslig och kostnadseffektiv provpreparering vid screening av MRSA. AlphaHelix Technologies utvecklar, tillverkar och säljer egna produkter via distributörer inom PCR/QPCR/NGS-tekniken; baserat bland annat på befintliga patent i moderbolaget. PCR-maskinen aAmpTM, baserad på SuperConvection™ och QPCR-/PCR-reaktionsuppsättningsroboten Rob™ ingår i sortimentet. Bolaget arbetar också med en plattform för kriminalteknik där det egenutvecklade enzymet ForenSafe™ ingår

Västra Finnbodavägen 4B,
131 30 Nacka
08-62 67 600 http://www.alphahelix.com