Publicerat: 2018-06-05 14:52:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om BrainCool: Braincool erhåller marknadsgodkännande i Mexiko samt en första order

Medicinteknikbolaget Braincool har erhållit marknadsgodkännande för Braincool System i Mexiko. Det framgår av ett pressmeddelande.

Godkännandet motsvarar produkten IQool Warm System för USA-marknaden med en ny värmefunktion som på ett effektivt sätt kan reglera kroppstemperaturen. Bolaget har även erhållit en första order om ett system och engångsartiklar för 20 patienter från en distributör. Systemet kommer användas i en första utvärdering på ett sjukhus för att skapa lokal referens och data.

- Även om Mexiko inte är en huvudmarknad för bolaget så påvisar affären dels vår förmåga att hantera regulatoriska projekt, dels intresset för vår produkt i samband med en första order på en utvärdering. Närheten till USA är positivt då vi nu kan skapa en kundbas i ett geografiskt närliggande område, vilket utgör en viktig referens vid etablering i USA, kommenterar vd Martin Waleij.

Priset per uppsättning kylplattor för distributören är 6 000 kronor. Patientunderlaget i Mexiko bedöms vara 100 000 människor per år.

BrainCool AB

BrainCools affärsidé är att utveckla och marknadsföra produkter inom medicinsk kylning av hjärnan.

,
223 81 LUND
0733-93 70 76 http://www.braincool.se