Publicerat: 2018-06-11 10:16:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Insplorion: Tyskt forskningsinstitut köper instrument från Insplorion

Ett tyskt forskningsinstitut köper Insplorions Acoulyte-instrument via en tysk distributör. Kunden är sedan tidigare erfarna användare av Q-Sense-instrumenten som Insplorions Acoulyte används tillsammans med. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordervärdet uppgår till cirka 350 000 kronor efter avdrag för kundrabatt och distributörskostnader. Det är den första försäljningen som genomförts av den tyska distributören LOT-QuantumDesign.

Insplorions vd Patrik Dahlqvist kommenterar nyheten i pressmeddelandet: "Vi ser nu hur försäljningsverksamheten hos vår tyska distributör börjar visa resultat och vi är glada att LOT-QuantumDesign nu följer den kinesiska marknaden och blir den andra distributören att sälja våra Acoulyte-instrument".

Insplorion AB

"Insplorion AB är ett svenskt företag som utvecklar och säljer den egna teknologin NanoPlasmonic Sensing som på ett helt nytt sätt ser vad som händer i ytskikt på nanonivå. Teknologin säljs som färdiga mätinstrument till forskare i hela världen som nu får möjlighet att undersöka molekylära förändringar i realtid inom sina vitt skilda forskningsområden som Life Science och Clean Tech. Teknologin utvecklas även till unika sensorsystem för industriell övervakning och interaktiva slutprodukter som exempelvis statusmätning hos fordonsbatterier och gasövervakning."

Sahlgrenska Science Park, Medicinaregatan 8A,
413 90 GÖTEBORG
+46 (0)31 3802695 http://www.insplorion.com