Publicerat: 2018-06-13 08:07:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Aptahem: Aptahem ingår partnerskap med Seattle Childrens Research

Forskningsbolaget Aptahem meddelar att bolaget har ingått partnerskap tillsammans med Seattle Children's Research Institiute för att utforska de underliggande mekanismerna i deras nya aptamerbaserade behandling för akuta och kroniska inflammatoriska tillstånd inklusive sepsis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sepsis är ett komplext och potentiellt livshotande tillstånd som uppstår när en persons inflammatoriska reaktion på en infektion sätter kroppen i obalans. Det finns nästan 2,4 miljoner fall av sepsis varje år i USA, främst bland barn, äldre och personer med nedsatt immunförsvar, med dödlighet så hög som 17 procent.

Aptahem AB

Aptahem AB är ett bioteknikbolag vars affärsidé är att utveckla aptamerbaserade läkemedel för behandling av akuta livshotande tillstånd där koagulation och inflammation samverkar i sjukdomsprocessen. Bolaget utför tillika affärsutvecklingsarbete mot framtida samarbetspartners och licenstagare. Bolagets huvudkandidat Apta-1 utvecklas som ett akutläkemedel ämnat att förhindra uppkomsten av livshotande organ- och vävnadsskador hos sepsispatienter.

Norra Vallgatan 58,
211 22 MALMÖ
0766-33 36 99 http://www.aptahem.com