Publicerat: 2018-06-26 06:38:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Storytel: Storytel lanserar i Italien

Ljudboksspecialisten Storytel lanserar nu sin tjänst på den italienska marknaden. Det är den trettonde marknaden som det svenska bolaget nu tar sig an.

Förberedelser för lanseringen har pågått i ett år.

”Italien har en inte fullt utvecklad digital ljudboksmarknad, men abonnemangsmodellen är väl etablerad via film- och musiktjänster varför vi bedömer att även ljudboken kan bli stor där”, säger Stefan Tegenfalk, Head of expansion på Storytel, i en kommentar i ett pressmeddelande.

”Vi har idag en katalog med drygt 1 300 italienska ljudböcker och till det tiotusentals engelskspråkiga titlar från de ledande förlagen. Vi kommer att släppa ca 25 egenproducerade ljudböcker på italienska per månad från våra egna studios i Milano samt via externa studios", fortsätter han.

Storytel AB

"Storytel-koncernen består av två delar, Streaming och Publishing. Inom affärsområdet Streaming erbjuds en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker under varumärkena Storytel och Mofibo, i dagsläget i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Polen, Ryssland, Indien och Polen. I affärsområdet Streaming ingår även ljudboksutgivning och Storytel Original som främst bedrivs i ljudboksförlagen Storyside och Storytel Publishing. Inom affärsområdet Publishing finns bokförlagen Norstedts, Massolit, Kontentan, Telegram och danska People´s Press (Vuxen) och Rabén & Sjögren och B.Wahlströms (Barn & Ungdom) samt Norstedts Kartor."

Box 24167,
104 51 STOCKHOLM
+46 (0)702-61 61 36