Publicerat: 2018-07-11 14:33:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Camanio Care: Camanio Care förvärvar Vital Integration

Hjälpmedelsbolaget Camanio Care förvärvar Vital Integration. Förvärvet sker omgående och av operativa skäl. Vital Integration omsatte 1,8 miljoner kronor 2016 och väntas bidra positivt till Camanio Cares rörelseresultat senast 2019. Camanio Cares likviditet påverkas inte av förvärvet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Camanio Care och Vital Integration har samarbetat i kundprojekt sedan maj månad 2018 och bolagen kompletterar varandra kunskapsmässigt. Under hand har en samsyn växt fram att de båda bolagen kan drivas effektivare under varumärket Camanio Care, som därmed övertar anställningsansvaret för två av Vital Integrations medarbetare. Vital Integration fokuserar på tjänsteplattformar, tjänstepaketeringar och infrastruktur för dataöverföring inom vård och omsorg.

Camanio Care AB

Camanio Care är ett välfärdsteknikbolag som utvecklar innovativa lösningar för god omsorg i hemmet med individen i fokus. Bolaget erbjuder digitala tjänsteplattformar för en digital omsorg, robotik, hjälpmedel och gamification med produkter såsom VITAL, BikeAround™, Bestic® och Giraff™. Genom tre fokusområden; aktivering, måltid och digital omsorg, önskar Camanio Care stödja människors grundläggande behov och öka tillgängligheten och kvaliteten inom vård och omsorg. Camanio Care AB har idag sitt huvudkontor i Stockholm, ett dotterbolag i USA, Camanio Care Inc., samt distributörer i Asien, Mellan Östern, Hong Kong, Australien och i ett 10-tal europeiska länder.

Hästholmsvägen 32, vån 6,
131 30 Nacka
08-12 44 88 55