Mer från bolag Publicerat: 2017-11-28 11:31:00

Storytel AB: Norstedtförfattaren Johannes Anyuru vinnare av Augustpriset!

Igår kväll delades det prestigefyllda Augustpriset ut, och vinnare i den skönlitterära klassen blev Norstedtförfattaren Johannes Anyuru, med boken De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Priset har delats ut av Svenska Förläggareföreningen sedan 1989, och syftar till belöna och sätta fokus på de bästa nyutgivna böckerna på svenska varje år.

Juryns motivering:

"Med en originell och ödesmättad dramaturgi skildrar Johannes Anyuru den händelsekedja där samhällsväven i ett samtida och framtida Sverige bryter samman och lämnar öppet för terror och repression. Med poetisk fördröjning gestaltas den individuella utsattheten i en värld med krympande livsutsikter och en uppfordrande undran över verkan av människors handlingar."

För mer information, kontakta:

Tiina Nevala, PR-ansvarig Storytel

tel: 070-241 83 01,  e-mail: tiina.nevala@storytel.com (jonas@storytel.com)

Storytel AB

Storytelkoncernen består av två delar, Streaming och Print Publishing. Inom affärsområdet Streaming erbjuds en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker under varumärkena Storytel och Mofibo, i dagsläget i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Nederländerna, Polen, Ryssland, Spanien, Indien, Förenade Arabemiraten och Turkiet. I affärsområdet Streaming ingår även ljudboks- och e-boksutgivning som framförallt bedrivs i förlaget Storyside men även under varumärken som Storytel Original, Storytel Dox och Storytel Brief. Inom affärsområdet Print Publishing bedrivs verksamhet i bokförlagen Norstedts, Storytel Publishing och danska förlaget People´s Press, utgivning sker dessutom under varumärkena Rabén & Sjögren och B.Wahlströms. I affärsområdet Print Publishing ingår även Norstedts Kartor.

Box 24167,
104 51 STOCKHOLM
+46 (0)702-61 61 36 http://www.storytel.se